Är du redan kund?

Du kan logga in med ditt Zalon-konto

Ja
Nej
En bild på festkläder från Zalon

Din stylist hittar rätt kläder till festen

Det kan vara svårt att välja kläder till fest. Din personliga stylist hjälper dig att knäcka klädkoden och levererar snygga outfits till festen – oavsett vad det är du firar.

Prova Zalon

Ny fest, ny festklänning?

Är du en av dem som en full garderob till trots inte har något att ha på dig? Söker du också efter “festklänningar dam” på internet så fort du blir bjuden på en tillställning? Du är inte ensam. Många av oss känner en viss olust inför att klä upp oss, just för att det är så svårt. Din personliga stylist knäcker klädkoden och fixar snygga kläder till festen så att du kan fokusera på annat.

Så fungerar det

Festliga kläder för alla smaker

Exempelbild på en sofistikerad festoutfit från Zalon

Sofistikerat

Enkla snitt och raka linjer. Tidlösa klassiker och vackra material. Din stylist hjälper dig att välja sofistikerade kläder för festen.

Beställ festkläder
En bild på en avslappnad partyoutfit från Zalon

Avslappnat

Om du är bjuden på en hemmafest kan du bära din vanliga outfit men piffa till den med en festlig detalj som glittrande pumps.

Beställ festkläder
Exempelbild på festkläder till en temafest, stylade av Zalon

Fest med tema

Ibland dimper det ner en inbjudan till temafest i brevlådan. Berätta för din stylist vad temat är och dina festkläder är ett faktum.

Beställ festkläder
Exempelbild på en festklädd kvinna, stylad av Zalon

Så hittar du rätt festklänning för damer

Det finns ett överflöd av festklänningar att välja mellan, så när du letar efter snygga partyklänningar finns det några saker du kan ha i åtanke för att ringa in det bästa alternativet för dig. Utöver dina egna önskemål på klänningen kan du också använda följande frågor för att göra letandet lättare; Är tillställningen stor och pampig eller liten och intim? Finns det en klädkod du bör följa? Vilken tid på året är det? Och hur väl känner du värden eller värdparet?

En högtidlig fest kräver ofta en aftonklänning eller en balklänning. På en mindre och mer intim fest, däremot, kan du välja bland lite mer blygsamma festklänningar. Om festen har en klädkod blir det genast lättare att välja, eftersom du måste förhålla dig till vissa klädnormer.

Val av festklänning påverkas också av årstiden. Om du ska fira utomhus på sommaren kan du med fördel välja ljusa och somriga färger och mönster. Ska det firas på vintern kan dovare färger att föredra. Men i slutändan är det det du trivs bäst i som räknas.

Exempel på en festklänning från Zalon

Måste man ha klänning till fest?

Om du inte är förtjust i den lilla svarta finns det massor av andra festliga kläder att välja på. Ett par dressade byxor och en fin blus är en kombination som aldrig går ur tiden. Kanske du väljer byxdress eller en snygg kostym? Det är viktigt att du känner dig bekväm i din outfit, så välj det som känns rätt för dig.

Om du är praktisk lagd och inte gillar att klä upp dig kan du göra det så bekvämt för dig själv som möjligt. Du kan till exempel välja en mer nedtonad outfit och piffa till den med en festligare väska och ett par snygga skor. Välj skor med blockklack för mer komfort. Eller helt enkelt ett par snyggare platta skor. Du kan också piffa upp din look med smycken som du inte skulle bära till vardags. Berätta för din stylist vad just du gillar och känner dig bekväm i. Sedan är det bara att invänta en snygg outfit till festen.

Beställ festkläder

Festklänningar dam – så fungerar personlig styling

Oavsett om du älskar att shoppa men inte har tid, eller känner dig vilse i modedjungeln, hjälper din stylist dig att hitta snygga kläder till festen. Allt du behöver göra för att sätta igång är att svara på ett antal frågor om din stil. Din stylist väljer sedan ut ett antal artiklar och skickar en digital förhandsgranskning till dig. Du får då chansen att ge feedback på urvalet. Därefter justerar din stylist innehållet och skickar din box. När den kommer fram kan du prova dina festkläder i lugn och ro. Behåll dina favoriter och skicka tillbaka resten. Vi står för frakt- och returkostnaderna.