Är du redan kund?

Du kan logga in med ditt Zalon-konto

Ja
Nej
Midsommar-outfits hos Zalon

Så skapar du en perfekt midsommar-outfit

Midsommar är vår näst mest omtyckta högtid efter jul. Varifrån traditionen kommer är det egentligen ingen som vet. Vissa menar att midsommar är en gammal hednisk tradition medan andra påstår att högtiden importerats från ett annat land. Oavsett vilket, är midsommar en otroligt folkkär tillställning. Sättet vi firar på har förändrats med tiden, men midsommar-outfiten är lika viktig nu som då. Varför inte låta en personlig stylist skapa din outfit till midsommar i år?

Sätt igång!

Berätta för din stylist vad du vill ha.

Redan Zalon-kund?

Klänning till midsommar från Zalon

Klänning till midsommar

Den mest klassiska midsommarklädseln för kvinnor är en romantisk och blommig klänning. Om du väljer att klä dig i denna klassiker kan det vara klokt att välja en luftig och ledig midsommarklänning. På så vis kan du delta vid lek och dans. Men hur tänker man kring längden? Ska man ha en kort eller lång klänning till midsommar? Det är helt upp till dig. En kort klänning kan vara praktisk om du ska röra mycket på dig, men en längre ger ett mer stilfullt intryck.

Beställ midsommar-outfit
Midsommar-outfits för herrar från Zalon

Midsommar-outfits för herrar

Om klänning till midsommar är damernas go-to, så är den ultimata midsommar-outfiten för herrar chinos och skjorta. Inte för formellt men ändå uppklätt. Det går utmärkt att matcha med sneakers. En ännu mindre uppklädd variant är shorts och skjorta. Matcha med loafers eller seglarskor och ett bälte i samma färg. Det ger ett stilfullt intryck. Om det är kyligt ute kan du bära kavaj eller tröja ovanpå. Ska det lekas på förmiddagen innan lunch eller middag kan det vara klokt att ha med ett ombyte.

Beställ midsommar-outfit

Tre snabba tips för din outfit i midsommar

Midsommar-oufits för kvinnor från Zalon - Outfit 1

Tänk på skorna

Ha gärna högklackat eller skor i läder men ta med ett par sneakers för dans och lek. Då slipper du leriga och förstörda skor.

Beställ midsommar-outfit
Midsommar-outfits för herrar

Flower power för herrar

Midsommar-outfits för herrar behöver inte alltid vara klassiska. Varför inte bära storblommigt? Mönstrade skjortor gör sig snyggt på midsommar.

Beställ midsommar-outfit
Midsommar-oufits för kvinnor från Zalon - Outfit 2

Lager på lager

En stickad tröja kan göra sig fint ovanpå en tunn långklänning när det är kallt. Tittar solen fram kan du enkelt ta av den. Även jeans under klänning kan ge en snygg effekt.

Beställ midsommar-outfit

Så hittar din stylist en stilsäker outfit för midsommar

Det är inte alltid enkelt att hitta en outfit inför midsommar. För det första är vädret oftast oberäkneligt, och för det andra ska det ofta lekas och dansas. Ska man alltså klä sig varmt eller svalt? Och ska man vara praktiskt eller stilfullt klädd? Midsommarklänning eller byxor? Chinos eller shorts? Frågetecknen är många. Som tur är kan din stylist på Zalon räta ut dem.

Hos Zalon by Zalando får du en personlig modeexpert som skapar en outfit skräddarsydd efter dina önskemål. Allt du behöver göra för att sätta igång är att svara på ett antal frågor om din stil. Ange midsommar som tillfälle och beskriv var du ska fira. Våra stylister har bred erfarenhet och hittar rätt outfit för dig.