Är du redan kund?

Du kan logga in med ditt Zalon-konto

Ja
Nej
Klänningar för bröllopsgäster - Kvinna

Klänning, kostym eller mittemellan?

Vilken typ av outfit ska man ha som bröllopsgäst? Och hur knäcker man klädkoden? Din personliga stylist skapar en look att säga ja till.

Prova Zalon

Så knäcker du klädkoden – välj rätt klänning som bröllopsgäst

Eftersom ett bröllop handlar om de två människor som gifter sig är det viktigt att respektera och hålla sig till deras önskemål vad gäller klädkod. Om du tycker att det känns klurigt att hitta rätt outfit kan du lämna över jobbet till en presonlig stylist.

Klänning som bröllopsgäst - Damer

Vilken klänning ska du bära till bröllopet om klädkoden är...

högtidsdräkt? Är klädkoden “högtidsdräkt” är klänningen du bör bära som bröllopsgäst frackklänning eller balklänning. Alltså en fotsid klänning med urringning. Mannen bär frack.

mörk kostym? Är klädkoden “mörk kostym” ska en kvinnlig bröllopsgäst bära en klänning av festligt slag. Det kan även vara kjol och topp. Längden behöver däremot inte vara fotsid. Mannen bär kostym i svart, marinblått eller mörkgrått.

kavaj? Vid “kavaj” är bröllopsgästens kläder mindre formella. Kvinnan bär en kortare klänning eller topp och kjol. Tänk dock på att kjolen inte ska vara golvlång. Även byxdress går bra. Mannen bär kostym, gärna i ljusa färger.Beställ bröllopsoutfit
Outfit-tips för bröllopsgäster - Damer

Outfit-tips för bröllopsgäster och tärnorOutfit efter sammanhang: Nu när vi gått igenom vad de vanligaste klädkoderna innebär är det nog lättare att hitta en bröllopsklänning som gäst. Men hur ska man tänka om man blivit bjuden på till exempel ett trädgårdsbröllop? En outfit för en bröllopsgäst på ett trädgårdsbröllop ska ofta vara något mer avslappnad. Lätta och somriga klänningar i blomstermönster är populära. Under sommaren är även ljusa färger omtyckta. Bröllopsklädsel för kvinnor under sommaren kan även vara en kjol i spets och en vacker topp i siden, byxdress, eller kavaj och byxa.

Det här gäller för brudtärnans outfit: Som brudtärna är klänningen jätteviktig och brudens önskemål ska alltid följas. Men vad har tärnan på sig? Bröllopsgästernas outfits är tumregel här. Tärnan eller tärnorna ska vara klädda efter samma klädkod som resten av gästerna. Detsamma gäller marskalk eller best men.

Beställ bröllopsoutfit

Kyrka, utomhus eller restaurang? Dessa bröllopskläderna kan gästerna bära beroende på plats

Vigsel i kyrka
Om brudparet gifter sig i en kyrka är det viktigt att du har något över axlarna. En jacka eller sjal går utmärkt. Även en bolero kan vara ett bra alternativ.

Utomhusbröllop
Tänk på att anpassa dina skor efter underlag. Om vigseln äger rum på en gräsmatta kan blockklack vara ett bättre val än stiletto. Tänk på att skon ska matcha din outfit.
Bröllop i en restaurang
Om bröllopet är mindre formellt behöver du som bröllopsgäst ingen klänning eller kjol. Vad sägs istället om en chic byxdress eller ett par stilfulla byxor och kavaj?

Detta ska du undvika när du väljer klänning till ett bröllop

Outfit-tips för bröllopsgäster - 1

Ignorera klädkoden

Om brudparet angett en klädkod är det viktigt att respektera den. Vitt och svart ska egentligen undvikas som färg på bröllopsgästens klänning.

Beställ bröllopsoutfit
Outfit-tips för bröllopsgäster - 2

Utomhusbröllop

Tänk på att anpassa dina skor efter underlag. Om vigseln äger rum på en gräsmatta kan blockklack vara ett bättre val än stiletto. Skon ska även matcha din outfit.

Beställ bröllopsoutfit
Outfit-tips för bröllopsgäster - 3

Överglänsa bruden

Brudparet är fokus på deras stora dag och därför är det viktigt att bröllopsgästens outfit är mer modest än brudparets.

Beställ bröllopsoutfit

Klänningar för bröllopsgäster – din stylist hjälper dig att hitta rätt look

Oavsett om bröllopet kräver klädkod eller om brudparet firar med ett tema, hittar du passande outfits på zalon.se. Våra professionella stylister skapar outfits för dig som bröllopsgäst, baserat på dina önskemål. Du svarar på ett antal frågor om din stil och anger sedan tillfället – till exempel kan du nämna att du behöver en klänning till ett bröllop. Sedan ger du feedback på förhandsgranskningen av din outfit och provar din nya look hemma i lugn och ro. Är du brud och har brudtärnor som behöver klänningar? Skriv till din din stylist och berätta!

Känns din outfit inte rätt för bröllopet du är bjuden på? Då kan du enkelt skicka tillbaka de artiklar du inte gillar. Om bröllopskläderna för dig som gäst skulle behövas i en storlek större eller mindre, eller om du vill ha dem i en annan färg, kan din stylist hjälpa dig att byta ut dem.