Är du redan kund?

Du kan logga in med ditt Zalon-konto

Ja
Nej
Exempel på festliga skor för julfest och nyår för kvinnor, stylade av Zalon by Zalando

Kläder till julfest och nyår

Julfester, julbord, glöggmingel, nyårsfester och middagar i överflöd. Vintern bjuder på många festligheter och det är inte alltid lätt att hitta en outfit till varje tillfälle. Varför inte låta en personlig stylist ta hand om dina klädbestyr? Hos Zalon by Zalando får du en egen modeexpert som stylar dig med hjälp av Zalandos utbud.

Prova zalon

Behöver du en outfit för julfesten eller nyår?

Oavsett om du letar efter kläder för julfesten 2020, eller funderar över nyår 2021:s kläder, kan personlig styling underlätta i ditt sökande. Du slipper lägga tid på shopping och kan prova dina outfits hemma i lugn och ro. Läs mer om hur vår tjänst fungerar genom att klicka på “Så fungerar det” nedan.

Så fungerar det
Exempel på outfit för julfest och nyår för män, skapad av Zalon by Zalando

Kläder till julfesten

Vad ska man välja för outfit till julfesten? Det är viktigt att följa klädkoden om det finns en. Dessutom underlättar klädkoden ofta i jakten på rätt look. Finns det ingen klädkod att följa blir valet av kläder som passar till julfesten genast bredare. Om det handlar om en outfit till julfesten på jobbet, passar det bra att dressa upp sig aningen mer än vad ni brukar till vardags. Har ni oftast skjorta eller blus kan du dressa upp med en kavaj. Brukar ni ha kavaj kan du lägga till ett stort smycke som halsband eller örhängen. Ett annat sätt att piffa upp outfiten på är att lägga till en näsduk i bröstfickan. Om du inte hinner byta om efter jobbet kan du packa ner ett festligt plagg och accessoarer i väskan som du snabbt kan byta om till eller ha ovanpå din nuvarande outfit. Till exempel en festlig blus eller en kavaj.

Rött är en färg de flesta brukar satsa på under jul, men det är inget måste. Istället för att använda dig av färg kan du lyfta din outfit genom att använda festliga material som sammet, siden, spets och paljetter. En kavaj i sammet eller ett par byxor med diskret glitter sätter festtonen. Ett annat knep för en lyckad outfit till julfesten är att satsa på accessoarer som tindrar. Pärlor, guld, silver – allt som skimrar skapar feststämning.

Beställ kläder för julfesten
Exempel på en glittrig outfit för julfest och nyår för kvinnor, skapad av Zalon by Zalando

Kläder för nyår

Nyår är en av årets allra festligaste dagar. Därför kan det kännas extra viktigt att välja rätt outfit nyårsafton till ära. Så hur ska du resonera när du väljer kläder till nyår? Med tanke på hur festligt tillfället är, kan du aldrig gå fel med glitter, paljetter, satin och sammet. Det gäller oavsett klädkod och oavsett plats. Om du planerar din outfit för nyår för att passa på restaurang, kan du till exempel välja en kavaj i sammet eller en topp av paljetter. Om du är bjuden på nyårsfest hemma hos någon kan du gärna ha en kofta som kavaj och bära en sammetsfluga till skjortan för en festligare känsla.

Som kvinna är det vanligt att tro att klänning eller kjol är ett måste. Men byxdress till nyår kan vara precis lika festligt! Detsamma gäller kostym. Det är trots allt nyår, år 2020 – kläder får gärna spegla din personlighet. Det viktigaste är att du följer klädkoden. Känns det krångligt att tyda den? Ta det bara lugnt. Din stylist vet precis vad som gäller.

Beställ kläder för nyår

Kläder för julfest och kläder för nyår – så hittar din stylist rätt look

För att din stylist ska kunna skräddarsy din outfit efter dina önskemål svarar du på ett antal frågor om din stil och din budget. Du får även ange vid vilket tillfälle outfiten ska användas, till exempel “kläder för julfest 2020”, sedan skriver du en kommentar om du har särskilda önskemål. När din stylist är färdig får du en förhandsgranskning av din stylists förslag på outfit till julfesten. Du får chansen att ge feedback så att din stylist kan göra eventuella justeringar av innehållet innan din outfit skickas. Så om du letar efter kläder till julfesten eller efter kläder till nyår, är det bara att besöka zalon.se och sätta igång.

Sätt igång!

Berätta för din stylist vad du vill ha.

Redan Zalon-kund?

Logga in